marți, 30 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 29.06.2015

Nu sunt prea multe lucruri noi discutate in cadrul ultimei sesiuni de Intrebari si Raspunsuri. Sa vedem totusi ce are de spus Storm in privinta urmatoarelor schimbari din World of Tanks si motivele pentru care vor fi (sau din contra, nu vor mai fi) implementate.



luni, 29 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 25.06-28.06.2015

A trecut weekend-ul si s-au adunat deja doua mari sesiuni de Intrebari si Raspunsuri cu Storm pe forumurile rusesti, dar si cateva mai mici. S-au anuntat foarte multe lucruri, inclusiv faptul ca unele schimbari nu vor mai avea loc. Haideti sa vedem impreuna noutati ne aduce Storm in legatura cu World of Tanks.



sâmbătă, 27 iunie 2015

Speciala de weekend - 27.06-30.06.2015

Asteptam de mult timp un weekend in care sa se merite sa joci World of Tanks, chiar si pentru cateva ore. Ei bine, a sosit in sfarsit si aduce cu el multe reduceri si oferte speciale.


vineri, 26 iunie 2015

Noua Harta Globala (2.0)

Incepand cu data de 1 Iulie 2015 va fi introdusa o noua harta globala "Global Map 2.0" care va fi in varianta Open Beta. Acest lucru inseamna ca toate clanurile vor putea participa in continuare la batalii pe harta globala actuala dar vor putea opta si sa intre pe noua harta globala.


Tancuri in 360

Pentru cei care vor sa impartaseasca din experienta de a fi intr-un tanc cei de la WarGaming, in parteneriat cu Google si Muzeul de Tancuri, Bovington, au lansat o serie de videoclipuri interactive. Pe website-ul oficial World of Tanks Europa putem gasi un articol pe aceasta tema precum si un videoclip in care specialistii militari care lucreaza pentru WarGaming, Richard “The Challenger” Cutland si Nicolas “The Chieftain” Moran prezinta tancul T-55/Type 59.

Articolul il puteti accesa direct aici.

joi, 25 iunie 2015

Noi tancuri in HD

Am aflat deja faptul ca va fi introdus un numar considerabil de tancuri in HD in urmatorul update si nu numai. Pe langa imaginile publicate deja au aparut un set nou de imagini cu tancuri in HD ce vor fi implementate in update-urile viitoare. Haideti sa vedem ce bunatati estetice ne asteapta.

Centurion Mk. I



miercuri, 24 iunie 2015

Tancuri japoneze grele - O-I 100

Am vorbit pana acum de doua tancuri japoneze care vor aparea pe viitor pe o noua linie ce va cuprinde numai tancuri grele. Este vorba despre Mi-To 100, tanc greu de generatie 5 si Mi-To 150, tanc greu de generatie 6.


A venit timpul sa discutam si despre urmatorul tanc de pe aceasta linie, cel de generatie 7, O-I 100.

marți, 23 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 22.06.2015

Inca o sesiune de Intrebari si Raspunsuri cu Storm. Sa incepem direct si sa vedem care sunt subiectele discutate de aceasta data.



Tancuri modificate in update-ul 9.9

Au iesit la iveala mai multe informatii despre tancuri ce vor fi schimbate in urmatoarea versiune World of Tanks, 9.9, care va fi implementata in curand.
Cele mai importante schimbari sunt introducerea tancului Mäuschen in locul tancului greu de generatie 9, VK 45.02 B si inlocuirea tancului usor Aufkl. Panther cu SP I.C.


duminică, 21 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 20.06.2015

Anunturile facute in legatura cu testele pentru valorile de penetrare scazuta la tancurile de generatie VIII-X au determinat un mic val de nemultumiri (mai ales printre iubitorii de tancuri medii rusesti care au avut destul de mult de suferit). Era de asteptat ca aceste nemultumiri sa se faca vazute si in ultima sesiune de Intrebari si raspunsuri cu Storm.


Intrebare: "Cel care a micsorat valorile de penetrare pentru tancurile medii rusesti ar trebui spanzurat de oua." Raspuns: "De ce sunteti grosolan?"

Din fericire nu s-a pierdut prea mult timp cu astfel de discutii. Haideti sa vedem ce alte lucruri s-au mai discutat.

Schimbari harti - Prohorovka

O noua versiune a hartii Prohorovka a fost intordusa pentru teste. Schimbarile aduse sunt destul de radicale si interesante in acelasi timp. Dealul din mijloc care despartea bazele a disparut, a fost aplatizat. In schimb, restul dealurilor au fost mai bine conturate, cel mai modificat fiind dealul din dreapta hartii care a capatat doua coridoare.

Cel mai usor este sa va las pe voi sa analizati diferentele dintre harti. Din acest motiv le voi atasa pe ambele pentru o comparatie facila.

Prohorovka in 9.8

sâmbătă, 20 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 19.06.2015

Inca o sesiune de Intrebari si Raspunsuri cu Storm despre ce se va intampla pe viitor in World of Tanks.


Schimbari harti Swamp si Highway

Cu totii stiam ca asta se va intampla, ca vor fi schimbate din harti. Intr-un Q&A anterior Storm vorbea despre faptul ca harta Swamp (care este o harta oribila pentru ca toata lumea simte nevoia sa stea pitita) fie va fi relucrata fie va fi eliminata din joc.

Se pare ca s-a ales modificarea ei si cred ca s-a facut o treaba destul de buna. S-au deschis mai multe cai de acces catre fiecare baza astfel incat nu trebuie sa ne mai facem griji ca un TD sau un tanc care campeaza undeva in coltul hartii poate sa traga in noi in timp ce incercam sa impingem un flanc..

vineri, 19 iunie 2015

Tancuri in HD ce urmeaza sa fie implementate

Type 62




Speciala de weekend - 20.06-23.06.2015

In acest weekend nu vom avea parte de misiuni cu adevarat speciale insa cei care isi doresc tancuri germane si rusesti de tier VI-VII vor avea nevoie de mai putine credite pentru a le achizitiona.


Un lucru care va va motiva, probabil, sa intrati pe World of Tanks macar cateva ore in acest weekend va fi faptul ca pentru prima lupta veti primi mai multa experienta. Sunt multe tancuri care asteapta in garaj astfel de zile. Veti reusi sa treceti mai rapid peste tancuri care nu va plac cu x3 experienta pentru prima batalie in urmatoarele trei zile.

Haideti sa vedem ce alte bonusuri ne mai asteapta in acest weekend.

Noile valori de penetrare - pe scurt

Schimbarile care au fost facute la valorile de penetrare pe serverele de test in functie de tipul tancului si generatia din care face parte.

Valori de penetrare pentru tancurile de generatie 10.

Schimbarile de pe serverele de teste 18.06.2015

Incepand cu data de 18.06.2015 s-a dat drumul la un test public ce are in vedere noi valori de penetrare pentru tancurile de generatie VIII, IX si X. Acest test are in vedere influenta pe care o are scaderea puterii de penetrare a unor tancuri - in special a tancurilor medii si a antitancurilor. 


Desigur, nu s-a umblat numai la valorile de penetrare a acestor tancuri. Si tancurile grele au de suferit, reducandu-se valorile de penetrare nu doar la proiectilele standard ci si la cele premium. Din pacate, proiectilele premium nu au avut atat de mult de suferit (fapt care va incuraja probabil folosirea munitiei premium pe viitor, daca acest update va fi implementat pe serverele oficiale).

Avem si vesti bune. Se are in vedere si echilibrarea unor tancuri medii (si nu numai) prin reducerea dispersiei in miscare, in timpul intoarcerii tancului si in timpul intoarcerii turelei.

Haideti sa vedem care sunt datele oficiale despre modificarile de pe serverele de test.

Din culise - Q&A Storm 18.06.2015

Cea mai recenta sesiune de Intrebari si Raspunsuri cu Storm de pe serverul rusesc. Sa intram direct in detalii:



joi, 18 iunie 2015

Mäuschen - Inlocuitorul lui VK 45.02 B in 9.9

Anuntat de ceva timp drept inlocuitor al infamului VK B, Mäuschen-ul este un prototip al Maus-ului. Tancul nu a existat in realitate insa au fost gasite schite cu el iar cei de la WarGaming au decis ca va fi un bun inlocuitor, mai ales avand in vedere faptul ca VK B-ul avea 80mm armura frontala si nu 200mm cum are acum in joc.


Haideti sa vedem caracteristicile acestui tanc ce va fi introdus in urmatorul update.

Din culise - Q&A Storm 17.06.2015

Se pare ca raspunsurile la intrebarile jucatorilor de World of Tanks din Rusia au fost date dupa/in timpul unei sesisuni de streaming. Principalul subiect a fost update-ul 9.9 si schimbarile planificate in el. Vor avea loc niste modificari destul de interesante in ceea ce priveste tancurile.


La ce ne putem astepta in versiunea 9.9?

miercuri, 17 iunie 2015

Din culise - Q&A Storm 16.06.2015

Cei care ati avut sansa sa urmariti blogul For the Record probabil stiti de faptul ca Storm obisnuieste sa raspunda la intrebarile jucatorilor de World of Tanks pe forumul rusesc. Din pacate pentru a pune o intrebare trebuie sa o punem in rusa. Avand in vedere ca nu ne putem baza pe Google Translate pentru a naviga si intelege ce se intampla pe forumul rusesc al World of Tanks va trebui sa ne bazam pe alte surse.

Chiar daca For the Record a fost aproximativ inchis (serverul a intampinat si niste dificultati tehnice in ultimul timp - s-a ars) putem sa ne bazam in continuare pe Status Report pentru noutati in ceea ce priveste sectiunea de "Intrebari si Raspunsuri" din rusa.

marți, 16 iunie 2015

Minipatch 16.06.2015

In aceasta dimineata a fost lansat un minipatch pentru World of Tanks de 8.6 mb. Acesta a fost anuntat de vinerea trecuta, 12.06, si are legatura cu modul Dominare.


La ce ne putem astepta acum in ceea ce priveste acest mod nou de joc?

Ramuri noi - tancuri Japoneze si Cehoslovace

S-a vehiculat de mult timp posibilitatea crearii unei ramuri de tancuri Cehoslovace, intregul proiect fiind sustinut si bine documentat de Silentstalker (cel din spatele blogului For The Record). Planul initial al celor de la WarGaming era acela de a crea un arbore tehnologic European unde ar fi aparut aceasta ramura.

Se pare ca intregul proiect a fost regandit si este foarte probabil ca ramurile ce urmau sa apara in arborele European sa despartite in arbori individuali (Cehoslovac, Italian si Suedez). Unele zvonuri ar stipula faptul ca se ia in calcul si introducerea unor arbori pentru tancuri Poloneze, Ungare si chiar si Romanesti. Desigur, va trece mai mult timp pana vom sti sigur ceva. Raspunsurile oficiale vin ultimele.

Au aparut doua poze cu tancuri din ramura de tancuri grele Japoneze si o poza cu un tanc de pe ramura Cehoslovaca:

Mi-To, tanc de tier 5, avand 100 de tone si cu posibilitatea de a monta un tun de 75mm Type 5 sau unul de 105mm Howitzer. Armura acestuia ar fi 75mm frontal si 70 pe laterale si spate. Penetrarea tunului de 75mm pare sa fie 124/155/38.


Varianta de tier 6 a lui Mi-To, cantarind 150 de tone si echipat cu un tun Howitzer.

luni, 15 iunie 2015

Urmatoarele tancuri in HD

Stim cu totii faptul ca cei de la WarGaming lucreaza de ceva timp la imbunatatirea graficii jocului prin introducerea tancurilor modelate HD. Chiar daca multi sunt de parere ca exista probleme mai importante ce ar trebui rezolvate (cum ar fi echilibrarea unor tancuri, in special SPG-uri, sau implementarea unui sistem de spotare mai inteligent), nu putem spune ca noile modele in HD nu sunt necesare.

Au iesit la iveala mai multe poze cu modele de tancuri in HD, insa nu se stie cu exactitate cand vor fi lansate. Acestea sunt pentru tancurile:

M6A2E1 (un tanc rar)


M4A1 Sherman Revalorisé (inca neimplementat in joc - posibil tier 8 francez)

Top of the Tree - 15.06.-01.07.2015

Ieri a fost ultima zi in care jucatorii de tancuri grele americane si-au putut cumpara tancuri de pe linia lui T110E5 la reducere. Incepand de astazi, ora 08:00, cei care merg pe linia lui STB-1 vor avea ocazia sa cumpere tancurile la reducere si sa primeasca mai multa experienta per batalie.

STB-1

Vor fi la 50% reducere tancurile de tier II-V si la 30% reducere tancurile de tier VI-X. Din pacate abia de la tancurile de generatia a VIII-a putem spune ca folosim tancuri care sunt cat de cat echilibrate, desi chiar si STA-1 si Type 61 sunt mediocre fata de majoritatea tancurilor de aceeasi generatie, fiind tancuri inalte si cu putina armura.

duminică, 14 iunie 2015

Misiuni noi pentru rezerve personale - 14.06-21.06.2015

Misiunile speciale "Faster, Harder, Stronger, Better!" care au inceput pe 07.06.2015 si se termina pe 14.06.2015 la ora 07:10 ne-au dat posibilitatea de a obtine rezerve personale care, atunci cand sunt activate, ne permit sa obtinem mai multa experienta pe batalie pentru un anumit numar de ore.
Tot ce trebuiau sa faca cei care doreau aceste rezerve personale ce ofera +5%, +10% si +15% experienta aditionala per batalie era sa castige 90 de batalii in care sa avarieze cel putin un tanc inamic.


sâmbătă, 13 iunie 2015

Tancuri ce urmeaza sa apara

Jucatorii mai vechi de World of Tanks probabil ca nu au prea multe asteptari in ceea ce priveste noile aparitii de tancuri premium. De ce? Este greu de imaginat faptul ca va aparea un tanc premium mai bun decat Type 59.

Avand in vedere faptul ca cei de la WarGaming sunt hotarati sa nu mai lanseze tancuri cu matchmaking preferential, este usor de presupus ca legenda lui Type 59 va dainui mult timp de acum inainte.

Avem totusi parte de surprize in ceea ce priveste tancurile lansate in ultimul timp si cele care vor fi lansate.
T-55A si Object 260 (tancuri ce pot fi obtinute prin intermediul misiunilor personale) sunt niste bijuterii pe care multi si le doresc (chiar daca nu sunt tancuri premium in sensul deplin) insa care pot fi cu greu obtinute.
T-55A

Speciala de weekend - 13.06-16.06.2015



Pentru cei care viziteaza pagina principala a World of Tanks Europa (worldoftanks.eu) evenimentele din acest weekend nu sunt o noutate. Se incearca promovarea tancurilor chinezesti, tancuri care nu sunt prea populare (cu exceptia mult ravnitului Type 59).

Cei care vor juca in acest weekend se pot bucura de urmatoarele:
 - experienta pe echipaj dublata pentru fiecare batalie (nelimitat, indiferent de tier si natie),
 - reducere la jumatate pentru cumpararea de locuri in garaj (150 gold in loc de 300),
 - 50% reducere la tancurile chinezesti de tier II-V,
 - 30% reducere la tancurile chinezesti de tier VI-VII.